Registracija Prijavite se
(0 / 0,00 rsd)
KLUB MAGZIJEVIH DRUGARA
Riznica Pesama Za Decu, Jovan Jovanović Zmaj

Riznica Pesama Za Decu, Jovan Jovanović Zmaj

Šifra artikla: # H010 | Barkod: 9788680074078
Cena: 1,389.00 RSD
(*Cene su sa uračunatim PDV-om)

Opis artikla

  • Riznica Pesama Za Decu, Jovan Jovanović Zmaj
  • Izdavač: Novi svet
  • Broj strana: 156
  • Pismo: Ćirilica
  • Povez: Tvrd
  • Format: 29 cm
  • Godina izdanja: 2015.

 

Kultna knjiga za decu i mlade.

 

Mali brata, Kupanje, Materina maza, Laza, Mali Jova, Srda, Ciganin hvali svoga konja, Golema repa i još mnogo lepih pesama za decu u izboru Mire Alečković sa predivnim ilustracijama u boji koje je naslikala Vladana Likar-Smiljanić.

 

"Dragi roditelji, vi koji ćete čitati deci ovu knjigu, pročitajte im, molim vas, ovo što sam napisala, a što oni sami neće moći pročitati. I odgovorite mi umesto njih šta im se dopalo od Zmajevih pesama najviše. Ja sam gledala da izaberem one pesme koje su umetnički vredne, a po sadržini raznolike, i nisam bežala ni od pesama koje u sebi nose nenametljivu vaspitnu poruku, uz one druge koje su lepa slika priorde, dečja igra, smeh, radost, suza, koje su delić bogatog i šarolikog dečjeg sveta koji je Zmaj tako lepo umeo da oživi u pesmi.

 

I recite deci da čuvaju ovu knjigu za svoje sinove i kćeri, onako kako smo mi čitali iz sačuvanih starih knjiga i voleli ih još više zato što je to bila knjiga naših starijih. Videćete da sam u knjigu unela mnoe od pesama koje vi znate iz svog detinjstva, iako danas neki kažu da savremena deca imaju drukčiji ukus, ja se u to nisam uverila, savremeno dete, voli raznolike pesme, i zato bih ja volela da mi i vi zajedno sa decom odgovorite koje pesme su bile najbliže vašem detetu. Ja vam se unapred zahvaljujem i srdačno vas pozdravljam."

 

Vaša Mira Alečković  

* Nastojimo da budemo sto precizniji u opisu svih artikala, ali ne mozemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez gresaka.
Slični proizvodi

NEWSLETTER

MagicnaOaza.rs 2015.
Artikal je dodat u korpu.