Registracija Prijavite se
(0 / 0,00 rsd)
KLUB MAGZIJEVIH DRUGARA
Klikeri Set 500 gr 66081

Klikeri Set 500 gr 66081

Šifra artikla: # A249 | Barkod: 8714627660814
Cena: 179.00 RSD
(*Cene su sa uračunatim PDV-om)

Opis artikla

  • Klikeri Set 500 gr 

 

Mnogi naraštaji pre pojave računara i video igara, igrali su se napolju. Među popularnijim igrama bili su klikeri. Klikeri (pikule, klikeri, špekule, frenje...) datiraju još iz rimskog perioda. Tada su pravljeni od mermera ili životinjskih kostiju. 

 

Postoji više načina igranja, kao i više vrsta pravila. Klikeri se mogu igrati samo igre radi, a mogu se igrati i radi osvajanja klikera protivničkog igrača.

 

Prema jednoj verziji pravila, klikeri se igraju u obeleženom prostoru u kome se nalazi rupa. Ova rupa se u mnogim krajevima naziva roša. Da bi igrač pobedio, treba da svoj kliker ubaci u rupu a onda njime pogodi kliker protivničkog igrača, ili obrnuto. Najbolje je da se kliker iz prvog bacanja ubaci u rupu, ili da se dobaci što bliže njoj. Nakon što je igrač završio sa svojim potezom igraju ostali igrači. Igrač koji je ubacio kliker u rupu ima pravo da gađa kliker protivničkog igrača. Ukoliko ga pogodi, izbacuje ga iz igre i osvaja njegov kliker, ukoliko je tako ranije dogovoreno, odnosno ukoliko se igra u klikere.

Ukoliko igrač nije ubacio kliker u rupu, a našao se blizu nje, postoji opasnost da će ga naredni protivnik koji ubaci kliker u rupu vrlo lako pogoditi. Zato se ponekad primenjuje taktika da se kliker baci što dalje od rupe, naročito u slučaju kada ga je prethodni igrač uspešno ubacio u rupu. Međutim, ukoliko igrač rizikuje i gađa u rupu, u slučaju pogotka biće u prednosti, jer će njegov saigrač onda morati da beži. Ako igrač pogodi kliker protivničkog igrača pre nego što je ubacio svoj kliker u rupu, taj pogodak se pamti, i ako nakon toga ubaci kliker u rupu, pobedio je. Međutim, ako protivnički igrač u međuvremenu pogodi njegov kliker, taj pogodak se poništava (ukoliko ni protivnički igrač prethodno nije pogodio rupu, jer bi u tom slučaju pobedio).

* Nastojimo da budemo sto precizniji u opisu svih artikala, ali ne mozemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez gresaka.
Slični proizvodi

NEWSLETTER

MagicnaOaza.rs 2015.
Artikal je dodat u korpu.